Zwembad Het Hofbad

Zwembad het Hofbad is het modernste zwembad in Den Haag. Het zwembad heeft een 50-meterbad, vier springplanken en een duiktoren van vijf meter hoog. Daarnaast is er een instructiebad en een groot recreatiebad met een glijbaan van 60 meter, whirlpool en wildwaterkreek.

Topsport

In het Hofbad vinden verschillende zwemdisciplines op topniveau plaats zoals lange baanzwemmen, waterpolo en schoonspringen. Zo bouwt het Hofbad een nu al indrukwekkend track record op met evenementen als de World League Waterpolo en de Swim Cup The Hague.

 

Toegankelijkheid

Zwembad het Hofbad is toegankelijk voor mindervaliden. Er is een aparte ruimte met douche (Miva-unit), een toilet en een omkleedruimte. Ook is er een aangepaste rol/douchestoel waarmee je naar het zwembad kunt rijden. Daarna kun je met de mobiele tillift in het water getild worden.

 

Bereikbaarheid

Zwembad Hofbad is goed bereikbaar met auto, openbaar vervoer en fiets. Het Hofbad ligt dichtbij snelweg A12 en is dus goed bereikbaar met de auto. Ook is het parkeren gratis. Het openbaar vervoer is ook een goede manier om het zwembad te bereiken. Voor de deur stoppen tram 15, 19 en bus 30. Ook treinstation Den Haag Ypenburg ligt in de buurt van Zwembad het Hofbad.

Under Construction