Prestatiegedrag

Hoe ga je me prestatiedruk om? Of hoe manage je alle dingen naast je sport zonder een berg stress erbij te hebben? Hier kunnen de mentale expert in de Metropoolregio de sporters bij ondersteunen. Hier volgt een lijst met onze sportpsychologen.

  • Opleidingen: Psychologie, Sportpsycholoog VSPN®.
  • Eigen sport: Hippische sport.

Als SPORTPSYCHOLOOG VSPN® en GZ-psycholoog (BIG) begeleidt zij sporters en andere presteerders met zowel vraagstukken gericht op prestatieverbetering, als vraagstukken waarbij klinische problematiek op de voorgrond staat, waaronder (faal)angst, stemmingsklachten, overtraining, trauma, zelfbeeldproblematiek en identiteitsvraagstukken. Dit doet ze in verschillende vormen, zoals een-op-een begeleiding, workshops, observaties op de trainings- en wedstrijdlocaties en begeleiding van de prestatieomgeving, waaronder de coach, teamgenoten en ouders.

 

  • Opleidingen: Psychologie, afstudeerrichting ‘Klinische en Gezondheidspsychologie’ (afgerond in 2004), Sportpsychologie (afgerond in 2005), Postmaster tot Gezondheidszorgpsycholoog (BIG-registratie verwacht per oktober 2016).
  • Eigen sport: Roeien, zeilen en tennis.

Eveline Folkerts (1979) is geaccrediteerd SPORTPSYCHOLOOG VSPN®, Gezondheidszorgpsycholoog (BIG-geregistreerd), cognitief gedragstherapeut VGCT, en EMDR therapeut. Zij geeft mentale training, coaching en psychologische behandeling aan jonge talenten, (top)sporters, coaches en teams in haar praktijk in Rotterdam en op locatie door heel Nederland. Daarnaast is zij Expert Prestatiegedrag binnen TEAM NL en sinds oktober 2018 als Regionaal Expert Prestatiegedrag verbonden aan het CTO Metropool. In die hoedanigheid is zij eerste aanspreekpunt voor alle coaches en andere experts op het CTO Metropool als het gaat om begeleiding in het kader van prestatiegedrag.

Naast het mentaal begeleiden van sporters en coaches heeft Eveline veel klinische ervaring in het behandelen van sporters met uiteenlopende psychische klachten en problemen. Sporters met faalangst, een laag zelfbeeld, milde depressieve klachten, eetproblemen, oververmoeidheid, onverklaarbare lichamelijke (pijn)klachten en traumatische ervaringen kunnen bij haar terecht. Aangezien Eveline een BIG-registratie heeft wordt de behandeling volledig vergoed door jouw zorgverzekeraar.

 

Opleidingen:

-Universitaire opleiding afgerond in Psychologie met als afstudeerrichtingen Klinische -en

Gezondheidspychologie (Universiteit Utrecht) en Sportpsychologie (VU Amsterdam)

-Postdoctorale opleiding tot Gezondheidszorgpsycholoog (BIG)

BIG registratienummer; 69913926025

-Cognitief gedragstherapeut VGCt

 

Eigen sport: tennis, hockey, windsurfen, skiën.

Volg ons op social media!