The Hague Beach Stadium

The Hague Beach Stadium is het grootste stadion voor outdoor beachsport in Nederland. Iedere zomer, van mei tot september, staat het Beach Stadium bij het Noordelijk Havenhoofd aan de kust van Den Haag. In het stadion, dat gratis toegankelijk is voor het publiek, vinden gedurende deze maanden verschillende topsportevenementen plaats, zoals beachvolley- en beachsoccerwedstrijden. Daarnaast traint de nationale selectie beachvolleybal hier wanneer de weercondities dit toelaten.

Strandsporten

Den Haag is voor menige strandsport de bakermat. Beachvolleybal, beachvoetbal, beachtennis, beachhockey en beachhandbal. Vele zijn inmiddels uitgegroeid tot populaire strandsporten. The Hague Beach Stadium geeft deze vaak spectaculaire sporten tijdens de zomermaanden een gepaste locatie.

 

Stadion

Het Beach Stadium is dan ook een uniek fenomeen binnen de sportwereld. Het stadion biedt ruimte aan 2000 toeschouwers. Het stadion geeft je naast topsport een fantastisch uitzicht over de Noordzee. Topsport op de mooist denkbare locatie van Nederland!

 

Evenementen

The Hague Beach Stadium biedt je, naast het bezoeken van topsportevenementen, ook de mogelijkheid je eigen evenement te organiseren. Deze unieke, grote sportlocatie kan gebruikt worden voor bedrijfsuitjes, bedrijfstoernooien en zelfs familietoernooien. Huur deze unieke locatie en maak gebruik van de verschillende faciliteiten van het stadion. Arrangementen voor verschillende soorten groepen zijn te bespreken. Er is voor iedere groep iets passends te bedenken. Een lekker buffet na afloop van een lange, sportieve dag is dan ook de ideale afsluiter. Maar ook een borrel of tussentijdse lunch is een garantie op een mooie sportdag.

 

Faciliteiten

The Hague Beach Stadium biedt zelf ook nog andere faciliteiten aan. Je kan kennismaken met verschillende beachsporten door middel van clinics. Leer beachvolleyballen of beachtennissen van de echte pro’s. Ook andere sporten en workshops worden gegeven bij The Hague Beach Stadium. Leer golfsurfen of salsa dansen of ga met je team ribvaren langs de kust. Wat voor soort activiteit je ook wilt doen, je dag bij The Hague Beach Stadium is zeker goed te vullen!

 

The Hague Beach Club

The Hague Beach Club is een samenwerking die ervoor zorgt dat er ieder jaar, wanneer het Beach Stadium open is, semi-permanente sportvelden liggen op het strand. The Hague Beach Club is als het ware een multidisciplinair sportcomplex, maar dan voor beachsporten. Voor een vast bedrag per maand kan je tijdens het seizoen gebruikmaken van de velden, wanneer jij wilt. Je hebt echter geen verplichtingen, zoals bij een echte vereniging en kunt dus zelf bepalen, wanneer, met wie en hoelang je gaat beachvolleyballen of -tennissen. Wil je de garantie dat je op een bepaalde dag zeker een veldje hebt, kun je gebruikmaken van het online reserveringsplatform. Hier leg je jouw eigen veldje vast voor een bepaalde dag en tijd en kun je genieten van jouw favoriete beachsport. Geen opzettijd, geen afruimtijd, geen gezeul met de materialen. Alleen je bal, handdoek en tegenstander en je gaat een heerlijke dag tegemoet!

 

Bereikbaarheid

The Hague Beach Stadium staat tijdens de zomermaanden vlak naast het Noordelijke Havenhoofd op het sportstrand van Den Haag / Scheveningen. Het stadion is makkelijk te bereiken met de auto en de fiets. Met de auto neem je vanaf de snelweg het beste de route richting Scheveningen Haven en parkeer je letterlijk voor de deur. Ook met het openbaar vervoer is het stadion uitstekend te bereiken. Verschillende trams vanaf Den Haag Centraal Station en Hollands Spoor stoppen in de buurt van The Hague Beach Stadium.

Under Construction