Honkbal

Locatie Den Haag

Tsunami Baseball Academy is een van de zes Baseball Academies die volgens het KNBSB Meerjaren opleidingsplan zorgen voor het opleidingstraject van honkbaltalenten in de regio. De talenten worden onder verantwoordelijkheid van de bond geselecteerd en binnen de honkbalschool opgeleid. De talenten krijgen een professioneel programma en spelen wedstrijden op topniveau, waardoor zij zich optimaal kunnen ontwikkelen. Na deze opleiding stromen de talenten door naar de deelnemende topsportverenigingen of vervolgen zij hun opleiding in Amerika.

 

Locatie Rotterdam

Rotterdam heeft als doel het selecteren van honkbaltalenten vanuit regio Rotterdam. Het gaat hier vooral om talenten van 12-13 jaar. Het Regionale Talenten Centrum (RTC) heeft een team van 10 tot 15 jaar en 15 tot 18 jaar. Rotterdam Unicorns wil de talenten opleiden tot het hoogste niveau dat ze kunnen en dat er in hen zit. Het uiteindelijke doel is om de talenten van Rotterdam Unicorns af te kunnen leveren aan het Nederlandse team en uiteindelijk professioneel honkbal te gaan spelen in het buitenland.
Rotterdam Unicorns voert het meerjarenplan opleidingsplan van de KNBSB uit. Dit gaat onder andere over de ontwikkelingen binnen de honkbal trainingen en de leeftijd indeling. Ook willen ze natuurlijk de talenten het beste voorbereiden op het spelen bij de Nationale Teams en als een professional. Elk jaar levert deze RTC ongeveer 5 talenten aan voor het oranje team en er gaat altijd wel 1 van de talenten naar de selectie van Neptunus.

 

Locaties

Steenwijklaan 500-BY

2541 RX Den Haag

 

Neptunus familiestadion
Abraham van Stolkweg 31

3041 JA Rotterdam

 

Websites

www.tsunamibaseball.nl

www.rotterdamunitedbaseball.com/unicorns

Under Construction