Frank van den Outenaar nieuwe Talentcoach Beachvolleybal Team Nederland


Frank van den Outenaar is de nieuwe Talentcoach van het Jong Oranje Dames programma van Beachvolleybal Team Nederland (BTN). Van den Outenaar volgt Margo Wiltens op en begint op 1 maart 2019 aan zijn nieuwe functie. De 33-jarige inwoner van Wijk aan Zee heeft veel ervaring als trainer/coach en speelde zelf op het hoogste niveau in zowel de nationale volleybal- als de beachvolleybalcompetitie.

Van den Outenaar werkte eerder voor de Nevobo als trainer bij Jeugd Oranje Beach, bij de Nederlandse Volleybal School (NVS) en hij begeleidde clinics en scholenprojecten. De afgelopen jaren was hij actief als trainer bij Beachvolleybalschool Silicium en Beachvolleybalvereniging Wijk aan Zee.

Als beachvolleyballer speelde Van den Outenaar in de nationale Eredivisie en ook in de zaal kwam hij op het hoogste niveau uit, bijvoorbeeld bij Zaanstad. Als beachvolleyballer speelde hij ook internationale toernooien in de Europese- en de World Tour.

“Binnen Beachvolleybal Team Nederland zie ik een enorme kans om mijzelf verder te ontwikkelen als trainer/coach”, reageert Van den Outenaar. “Daarnaast denk ik dat mijn persoonlijkheid en ervaring vanuit het bedrijfsleven iets kan toevoegen binnen de staf van BTN.  Bovenal lijkt het mij ontzettend leuk om met jonge talenten te werken en deze verder te helpen in hun topsportleven en de daarbij behorende doelen en prestaties.”

Frank van den Outenaar gaat in zijn nieuwe functie nauw samenwerken met Richard de Kogel en Angie Akers (bondscoaches topteams) en met Roland Rademaker en Erik Nijland (Talentcoaches).

Volg ons op social media!