CTO Metropool wordt Topsport Metropool

Per 1 juni 2021 is Topsport Metropool de nieuwe naam van de organisatie die namens NOC*NSF en drie gemeenten (Rotterdam, Den Haag en Dordrecht) verantwoordelijk is voor ondersteuning van TeamNL topsportprogramma’s. Topsport Metropool heette voorheen CTO Metropool.

Arne de Groote, per 1 april directeur van Topsport Metropool: “De naamswijziging past in de reeks ontwikkelingen die wij doormaken. Wij groeien mee met de Olympische ambities van deze regio en willen komende jaren meer Olympische sporters voortbrengen door meer Nationale Topsportprogramma’s te ontvangen”.

Faciliteitennetwerk
Komende jaren bouwt Topsport Metropool verder aan een hoogwaardig netwerk van partners en faciliteiten waarmee sportbonden optimaal gefaciliteerd worden. Dat gebeurt in samenwerking met medisch specialisten, onderwijspartners en voedings- en mentale specialisten. Ook de gemeenten en NOC*NSF spelen een belangrijke rol in het geheel.

“Wij willen dat sportbonden kiezen voor deze regio vanwege onze topfaciliteiten. Samen met partners en inhoudelijk specialisten ontzorgen wij sportbonden van A tot Z. Huisvesting, medische begeleiding en scholing. Het past allemaal in ons aanbod waardoor sporters graag in deze regio trainen en wonen.”

Samenwerking met onderwijs
Op 24 juni tekende Topsport Metropool een samenwerkingsovereenkomst met twee topsport talentenscholen; het Segbroek College uit Den Haag en het Thorbecke VO uit Rotterdam.

Het onderwijs is een belangrijke partner voor Topsport Metropool. Vooral jonge talentvolle sporters combineren hun sport met school en beide aspecten moeten voldoende aandacht krijgen. Het doel van de samenwerking is om voor elk sporttalent de best mogelijke combinatie van sporten, leren en presteren mogelijk te maken.

Volg ons op social media!