Arne de Groote nieuwe directeur CTO Metropool

Arne de Groote is benoemd tot directeur van CTO Metropool, hij gaat deze rol vervullen per 1 april 2021. Met de benoeming van Arne de Groote wil CTO Metropool doorstappen naar de volgende fase. 

CTO Metropool wil zich ontwikkelen tot een high performance centrum in de regio, waarin, door de bundeling van krachten, talenten zich optimaal kunnen ontwikkelen, topsporters de best mogelijke voorbereiding op hun topsportprestaties hebben en topsport een inspiratiebron wordt voor talenten, breedtesporters en de lokale economie.

NOC*NSF heeft onlangs de accreditatie van Topsport Metropool met 4 jaar verlengd, waarin ook een aantal uitdagingen voor het CTO zijn geformuleerd, waar Arne de Groote mee aan de slag gaat. Waaronder het aanpassen van de governance structuur van CTO Metropool, het faciliteren van meer topsportprogramma’s, verbindingen maken met de breedtesport en nog meer betrekken van onderwijs en innovatie bij de topsport in de Metropool.

“Een prachtige nieuwe uitdaging in het hart van de sport. Een plek waar ik mijn ervaring van afgelopen jaren kan inzetten om de topsport in de regio metropool naar een hoger plan te tillen.”

– Arne de Groote

Arne de Groote studeerde commerciële economie en bestuur & organisatiewetenschappen aan de Universiteit Utrecht. Na zijn professionele schaatscarrière belandde hij bij de KNVB, waar hij onder andere betrokken was bij het FIFA WK onder 20. Hij is organisatorisch betrokken geweest bij diverse (top)sportevenementen en zit momenteel in de beoordelingscommissie sportevenementen van de Nationale Sportraad.

Arne stond ook aan de wieg van Stichting Life Goals, een organisatie die zich richt op sport voor kwetsbare doelgroepen. Stichting Life Goals werkt samen met nationale overheid en meer dan 30 gemeenten en is onderdeel van het nationaal sportakkoord.

Volg ons op social media!