Sportcampus Zuiderpark

De Sportcampus in het Zuiderpark is sinds 2017 het kloppend hart voor topsport, onderwijs en bewegen in Den Haag. De Haagse Hogeschool (HBO) en het ROC Mondriaan (MBO)huisvesten daar hun sportopleidingen. In de campus komen twaalf collegezalen en diverse sportzalen, waaronder vier gymzalen en een danszaal.

Topsport

De topsporthal van de campus biedt plaats aan 3.500 toeschouwers. De beachsporthal met zes beachvolleybalvelden en een beach soccer veld, accommodeert het Nationaal Topsportcentrum beachvolleybal. Daarnaast maken een turnhal en twee hallen voor amateursport deel uit van het complex. Buiten bevindt zich het opleidingscomplex van betaald voetbalorganisatie ADO Den Haag wat tevens compleet wordt gerenoveerd.

 

Onderwijs

De Haagse Hogeschool is gevestigd op het complex met de opleidingen Leraar Lichamelijke Opvoeding (HALO) en Sportmanagement. Ook de School voor Lifestyle, Sport en Bewegen van het ROC Mondriaan maakt gebruik van deze locatie. Hierdoor komen opleidingen op het gebied van sport en bewegen bij elkaar.

 

Sportvelden

Het sportveldencomplex is opnieuw ingericht met 8 voetbalvelden, waarvan minimaal 2 met kunstgras. Een multifunctioneel kunstgrasveld voor hockey en tennis. En een beachcourt.

De opleidingsteams van ADO Den Haag en de amateurvoetbalclubs HDV en WIK zijn de vaste bespelers. Daarnaast zullen de beachvolleyballers, de beachsoccerspelers en de studenten van de Academie voor Sportstudies en ROC Mondriaan in de toekomst gebruikmaken van het veldencomplex.

 

Volop mogelijkheden

Het Zuiderpark staat bekend om de sport- en recreatievoorzieningen en is al acht decennia een belangrijke plek voor vele sportievelingen. Door de komst van Sportcampus Zuiderpark krijgt het park een uitbreiding van mogelijkheden voor sport, onderwijs en bewegen. Bewoners van vooral de omliggende wijken worden betrokken bij onderwijsprogramma’s: activiteiten die studenten organiseren in het kader van hun studie.

Infrastructuur

Door de komst van Sportcampus Zuiderpark wijzigt de infrastructuur van het park. Vanaf de ingang van het Zuiderpark bij de Melis Stokelaan/Aagje Dekenlaan komen nieuwe parkeerplaatsen. Aan de achterzijde van het gebouw komt een nieuwe ringweg. De nieuwe sloot is inmiddels aangelegd. Via een nieuw aan te leggen ventweg komt u op de parkeerplaats bij voetbalclub HDV.

 

Bereikbaarheid

De sportcampus Zuiderpark is gemakkelijk bereikbaar en centraal gelegen in Den Haag. Het ligt in het Zuiderpark en is vanaf de snelweg erg makkelijk te bereiken via afslag Den Haag Zuid/Rijswijk. Op de Sportcampus Zuiderpark is genoeg parkeergelegenheid. Ook met het openbaar vervoer is Sportcampus Zuiderpark gemakkelijk bereikbaar: met bussen 23, 25 en 26 stap je precies voor het park uit. Ook bussen 127 en 130 stoppen in de nabijheid van het Zuiderpark en de campus.

Under Construction