Cars Jeans Stadion (ADO Den Haag)

Het Cars Jeans Stadion, tot mei 2017 het Kyocera Stadion, is een stadion in de wijk Forepark in Den Haag. Het is het thuisstadion van voetbalclub ADO Den Haag

Het stadion is zowel aan de buitenkant als aan de binnenkant van glanzend aluminium gemaakt. Buiten is een parkeerplaats voor 700 auto’s.
In de huidige vorm biedt het stadion ruimte aan 15.000 toeschouwers. Er is echter rekening gehouden met een uitbreiding naar 30.000 plaatsen, hetgeen realiseerbaar is door een vrij eenvoudige verbouwing. Rondom het veld is een overdekte ruimte die de Passage wordt genoemd. Hier kunnen 12.000 toeschouwers de pauze doorbrengen. In de Passage is een wand aangebracht waarop 100 jaar ADO-geschiedenis is te lezen. De overige 3.000 bezoekers worden in de VIP-ruimtes ontvangen. De ruimtes voor de spelers (kleedkamers, medische ruimte, dopingcontrole etc.) zijn eenvoudig wit betegeld met gele en groene accenten, de clubkleuren.

 

Kunstgras

In 2013 werd besloten dat het stadion na de Rabobank Hockey World Cup 2014 kunstgras zal krijgen. In juli 2013 werden al de eerste voorbereidingen getroffen.  De eerste wedstrijd van ADO Den Haag op het kunstgrasveld was tegen FC Twente op zaterdag 26 oktober 2013.

Under Construction